PROBIO Krupice špaldová celozrnná BIO 400 g

PROBIO Krupice špaldová celozrnná BIO 400 g Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky -... více informací »
PROBIO Krupice špaldová celozrnná BIO 400 g
Značka: PROBIO
43 Kč
Ověřit dostupnost
PROBIO Krupice špaldová celozrnná BIO 400 g Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky -...

PROBIO Krupice špaldová celozrnná BIO 400 g

Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky – krupice
Složení: Celozrnná špaldová krupice* 100%
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte v suchu a temnu. 
Balení: PP obal

Vlastnosti a výhody: Krupice je nahrubo umleté zrno obilí. Mezi krupicí a moukou je rozdíl pouze v hrubosti mletí. Hrubá mouka je o něco jemněji namletá krupice. Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.

Když jídlo připravíte z celozrnné krupice, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná krupice krásně voní i dobře chutná.

Využití:

kaše – z krupice můžete připravit chutnou kaši
zahušťování – krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévek
knedlíky, halušky, noky – krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh
nákyp – z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem

Krupice ze starého druhu pšenice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umleté zrno obilí. Špaldová krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.

Exkluzivní výrobek PROBIO Krupice špaldová celozrnná BIO 400 g od top značky PROBIO jednoduše můžete sehnat v naší online nabídce opravdu levně. Právě teď jen za 43 Kč.