GRIZLY Bazalka BIO semínka na klíčení 250 g

GRIZLY Bazalka BIO semínka na klíčení 250 g Administrativní zařazení: Semena na klíčení Složení: Bazalka pravá* 100... více informací »
GRIZLY Bazalka BIO semínka na klíčení 250 g
Značka: Grizly
469 Kč
Zboží momentálně není skladem nebo je vyprodáno.
Skladovou dostupnost můžete jednoduše ověřit v e-shopu.
ZKONTROLOVAT V E-SHOPU

GRIZLY Bazalka BIO semínka na klíčení 250 g

Administrativní zařazení: Semena na klíčení
Složení: Bazalka pravá* 100 %
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Itálie
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Klíčky bazalky mají jemně nakyslou aromatickou svěží chuť. Jsou velmi výživné a bohaté na vitamíny, minerální látky a antioxidanty (z nich především na polyfenoly). Naklíčená semínka obohatí každý jídelníček o vitamíny, minerální látky, vlákninu, bílkoviny a enzymy. Kromě toho jsou velmi chutnou záležitostí, která skvěle vypadá.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Klíčením v semínkách aktivujeme enzymy, díky kterým jsou klíčky lehce stravitelné. V zrnech navíc během procesu klíčení roste množství esenciálních aminokyselin a mnohonásobně stoupá obsah vitamínů a minerálních látek.

Použití: Naklíčená semínka bazalky můžete přidávat do salátů, těstovin, vychladlých polévek, na namazané pečivo nebo při přípravě zeleninových smoothie.

Návod k přípravě: Semínka po dobu 2-8 hodin namáčejte ve vodě (nejlépe filtrované bez chlóru). V klíčící nádobě nechejte semínka klíčit 3-4 dny. Během klíčení semínka 2-3 x denně proplachujte. Plně naklíčená semínka připravená ke konzumaci měří 2,5-4 cm. Ideální teplota pro celý proces je 20 °C.
Klíčky bazalky mají jemně kořeněnou chuť italské kuchyně. Obohatí každý jídelníček o minerální látky, vitamíny a antioxidanty.